Translate Language

ponedjeljak, 1. veljače 2021.

ISUS: „Uz sudjelovanje Moje Majke izvršeno je Moje Otkupljenje“

 

Isus:

Ja sam Jedinorođeni Sin Oca, koji je u punini vremena postao Tijelom u krilu Blagoslovljene među ženama, koja je sa mnom Otkupiteljem postala Suotkupiteljicom cijeloga čovječanstva.

Oslobodila ga je od tiranije pakla i sotone, nakon što ga je u zemaljskom raju lukavošću i lažju pridobio i oteo mu nadnaravni život, taj krasni, nezaslužni Božji dar. U zemaljskom raju izgubljen je Božanski milosni život praroditelja posredstvom sotone.

Na vrhu Kalvarije ishodio sam u prisutnosti i uz sudjelovanje moje Majke, pobjedu Života nad smrću i ostvario nakanu Moga Oca, koji je od Mene, Njegove Utjelovljene Riječi, u intimnom sjedinjenju s mojom Majkom, htio stvoriti Srce čitavog stvorenja, Kozmičkog Krista, središte cijeloga svemira.

Sotona se u svojoj neobuzdanoj mržnji osvetio po Adamu i Evi cijelom čovječanstvu. On ih je podvrgao Istočnom grijehu.

Na Kalvariji sam Ja, Krist, novi Adam, u otajstvenom sjedinjenju s Marijom, Mojom i vašom Majkom izvršio Otkupljenje svojom Žrtvom. Tim činom novoga stvaranja

pomirio sam u Sebi čovječanstvo s Ocem i vratio mu ga.

Zašto se, sine moj, velikom upornošću vraćam na stvar o kojoj sam govorio i o kojoj je mnogo pisano? Zato što svi moraju jasno razumjeti, da je otajstvo mojega Otkupljenja izvršeno uz

otajstveno sudjelovanje moje Majke.“

/Mons. Ottavio Michelini, ČOVJEČANSTVO NA PRAGU SVOGA OSLOBOĐENJA, Apostolski centar „SAV-TVOJ“, Zagreb 2000, str.6/